Jaffa

f. 1982

e. Irco Marco u. Jawa

Jaffa träffade jag först på när hon kom till ÖRS 1985 (tror jag att det var). Det var meningen att hon skulle gå på ridskolan, men blev ganska snart utköpt av Cicci Karlsson. Cicci tävlade Jaffa framgångsrikt i hoppning upp till 1.20, tyvärr räckte inte Jaffas galopp riktigt till i kombinationerna i de större klasserna, så högre än så blev det inte. 

Jaffa fick först två avkommor som Cicci har behållit, Mixie (som iofs oxå står hos Camilla nu, hon är betäckt med Uskudar de Malais och föl väntas i maj 2008) och Kalle. Hos Camilla har hon fått ytterligare 2 föl, förutom Pinnen så fick hon en hingst till året efter, Uskudar des Malais är pappa till det fölet (som nu är tre år).

Jaffa har även ryckt in som extramamma vid två tillfällen (2006 och 2007), åt föl som har förlorat sin egen mamma. Detta har hon gjort mycket bra, hon tog fölen till sig ganska enkelt och satte mjölk nästan med en gång.

Nu börjar åldern ta ut sin rätt och hon tar det bara lugnt i hagen.

 

 Ior

 f. 2005      

 e. Uskudar des Malais u. Jaffa ue. Irco Marco

Ior går än så länge mest i hagen med den ständiga följeslagaren Lasso. Inridningen är påbörjad med lite tränsning och longering. Han har även löshoppat några gånger.

Film från löshoppning 070923 finns här. Kvaliteten är inte den bästa, det är filmat med min mobil.

Film från löshoppning 080127

Här finns en del diverse bilder på hästarna som står på Leråkra.

Webmaster: L8P8 ©  Kontakt: lotta[snabel-a]l8p8.se

 

 

 

 

 

 

Fler hästar

Tok»
Pinnens halvbror (samma pappa) och kompis i hagen

Fölisarna»
Årets föl föddes med 10 min mellanrum, fast det skilde 13 dagar vid betäckning!

Hästarna»
Pinnens sida

Hästarna

 

Hästarna