Lizzie

Lizzie kom till oss av en slump, jag hade jätteabstinens efter hund och vi letade egentligen efter en vuxen hund eftersom vi jobbade heltid båda två. I Lila tidningen fanns en annons om en omplacering av en tik. När vi ringde på annonsen hade tiken redan blivit omplacerad, men hennes sex valpar hade de kvar. Jag skulle inte ha någon blandras, men Freddy övertalade mig att åka och titta - naturligtvis hade vi Lizzie med oss hem...

Med hjälp av Freddys föräldrar och en webbkamera, så ordnades valppassning. Detta var 1999, så att ha valpen på webben var riktigt hightech och ip-adressen gick varm på jobbet :-).

Lizzies pappa är en aprikos mellanpudel, men mamman är av okänd ras. Vi fick ju aldrig se henne, så jag har ingen aning om vilka raser det är i mamman. Många har gissat Jack Russell, eftersom Lizzie är strävhårig, men jag har som sagt ingen aning.

Jag visste redan från början att jag skulle träna agility, det hade jag ju börjat med när jag hade Bus, och det ville jag fortsätta med. Lizzie har blivit en riktigt duktig agilityhund, vi är uppe i den svåraste klassen (klass 3) och hon är även AgIF Agility- och Hoppvinnare (dvs hade hon varit renrasig, så hade vi varit champion). Vi har även kvalat till SM 3 år i rad (2006 kom vi på 24:e plats, 2007 var vi tvungna att stryka oss pga skada och vi är även kvalade till SM 2008).

Film från SM 2006 

 

  

Webmaster: L8P8 ©  Kontakt: lotta[snabel-a]l8p8.se

  

 

 

 

 

 

 

 

Main »
Tillbaka till förstasidan.

Hanna »
Kommer senare.

Achanta »
Kommer senare.

 

 

Hundarna